Két év felfüggesztettet kapott a kollégáit mérgező pécsi ápolónő

2018.10.02. 15:41 Módosítva: 2018.10.02. 15:43

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság kedden azt az ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán – írja az MTI.

A nő 2015 novemberétől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán, de csak fél évvel később kezdett el pszichiátriai gyógyszereket pakolni a kollégái italába, állítása szerint azért, hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Varga György / MTI

Az ápolónő a nyomozás során részletes beismerő vallomást tett, de érdemi magyarázattal nem tudott szolgálni. Az ügyész öt rendbeli könnyű testi sértés miatt emelt vádat, a bíróság pedig a szakértői véleményt figyelembe véve foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt találta bűnösnek a nőt.

A vádlott és védője tudomásul vették a határozatot, az ügyész azonban az ítélet ellen a bűncselekmény eltérő minősítését kérve fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?