Ujhelyi vitára hívja ki a Sargentini-jelentést kommunistázó nagykőrösi fideszeseket

2018.10.04. 15:33

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő a Facebook-oldalán jelentette be, hogy vitára hívja a nagykőrösi fideszes önkormányzatot Sargentini-ügyben.

A fideszes többségű testület, az élén Czira Szabolcs fideszes polgármesterrel, pár napja határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést.

Az előterjesztést beadó polgármester azt írta, hogy a magyar jogállam leépüléséről szóló jelentés valójában "a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen." Az indoklásban szerepelt az is, hogy a jelentés

megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunka.

Erre regálva Ujhelyi azt írta, hogy a fideszes önkormányzatok is tudatosan félretájékoztatják az igazságról a magyar embereket. "Amikor egyértelműen bebizonyosodik, hogy a Sargentini-jelentés éppen hogy a magyar embereket védi a korrupt narancs-rezsim bűneitől, akkor

a Fidesz arra csak hazaárulózással, ordas hazugságokkal és közpénzmilliárdokból fizetett agymosás-kampánnyal tud válaszolni.

Ezért Ujhelyi bejelentette, hogy vitát kezdeményez a jelentésről, és október 18-án csütörtökön 10 órakor Nagykőrösre megy.

"Elvárom Czira Szabolcs polgármestertől, hogy nyissa ki a tárgyalóterem ajtaját, hívja oda a nagykőrösi képviselőtestület tagjait, akár a helyi Fidesz-alapszervezet vezetőivel együtt és vállalja a vitát a Sargentini-jelentés tartalmáról és Magyarország érdekeiről" - írta Ujhelyi.