A vádlottak padján akart drogot átadni tettestársának egy férfi Debrecenben, elítélték

2018.10.18. 14:15

Két férfi ellen éppen lopás vétsége miatt tartottak tárgyalást a Debreceni Járásbíróságon 2017-ben. Éppen a terem előtti folyosón várakoztak arra, hogy elkezdődjön a per, amikor a szabadlábon védekező vádlott röviden elővette a zsebéből a becsomagolt kábítószert, és az előzetesben ülő társa felé mutatta, hogy meghozta a cuccost.

A Debreceni Törvényszék sajtóközleménye szerint a vádlottak padján aztán egymás mellett ültek, a büntetés-végrehajtási őrök pedig mögöttük foglaltak helyet. Amikor azt hitték, nem figyelik őket, 

a tárgyalás kellős közepén a szabadlábon védekező vádlott át akarta nyújtani a drogot társának.

Az anyag a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe volt szépen becsomagolva. Az őrök azonban észrevették, hogy egyre közelebb húzódnak egymáshoz, és valami gyanús dolog van az egyik férfi tenyerében, így a kis akció nem sikerült. A bíró a tárgyalást félbeszakította, a rendőrséget értesítették, és még a helyszínen lefoglalták a kábítószert.

Az anyag a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló, mesterségesen előállított vegyület volt.

Az addig szabadlábon védekező férfit ezért október 18-án, csütörtökön négy hónap fogházbüntetésre ítélték. Legkorábban három hónap után szabadulhat.