Szétverték a közparkot, 327 ezres kárt okoztak, az ügyész nem emelt vádat ellenük

2018.10.19. 08:51
A Füzesabonyi Járási Ügyészség nem emelt vádat az ellen a három fiú ellen, aki ittasan megrongálta a füzesabonyi közparkot még a nyáron. A három, 20 év körüli fiú az ügyészségi közlemény szerint "puszta szórakozásból" verte szét a parkot Füzesabonyban.
Füzesabonyi közpark
Füzesabonyi közpark
Fotó: Google Street View

A három fiú a közlemény szerint július 15-én kora hajnalban, a város éjjel is kivilágított Ifjúsági parkjában italozott. Majd ezután a következők történtek:

  • Egyikük átesett az útjába kerülő szemeteskukán, és a közeli ágyásba zuhant, ahol tövestől tépkedni kezdte az oda ültetett virágokat.
  • Ezt a többiek előbb nevetve nézték, de azután maguk is csatlakoztak hozzá, "mivel jó mókának találták a gondosan elültetett növények elpusztítását".
  • A virágok kitépését követően a parkban található játszótér körül elhelyezett szemétgyűjtő edényeket kezdték el rongálni úgy, hogy azokat a tartójukról leemelve tartalmukkal együtt a földre borogatták.
  • Ezt követően a parkban álló padokat vették célba, melyek háttámláját nagy erővel addig rugdosták, míg az ülőalkalmatosságok fel nem borultak.
  • A padok alatt található térköveket az elkövetők felszedték, és azokat a parkban szétdobálták.
  • Az egyik pad mellett álló lámpát olyan erővel rázták és rángatták, hogy az a földre dőlt, egy szabadtéri asztalról pedig kézi erővel lefeszítették a fedőlapot.

A gyanúsítottak a cselekményükkel Füzesabony önkormányzatának összesen 327 217 forint kárt okoztak.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség mégsem emelt vádat az elkövetőkkel szemben, hanem a közelmúltban hatályba lépett új büntetőeljárási törvény által lehetővé tett módon, két év időtartamban felfüggesztette velük szemben az eljárást, és ezzel egyidejűleg elrendelte pártfogó felügyeletüket.

A fiatalok ugyanis beismerték és megbánták a garázdaságot és a rongálást. Az ügyész pedig úgy ítélte meg, hogy

az elkövetés körülményeire, valamint alapvető személyiségjegyeikre tekintettel a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztésétől magatartásuk jövőbeni kedvező változása várható.

A fiatalok persze kötelesek megtéríteni a bűncselekménnyel okozott kárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?