Felrobbanthatta saját lakását egy váci férfi

2018.10.20. 10:26

Két robbanás is történt csütörtökön egy váci lakásban, számolt be róla a Bors. A balesetről körülményeiről először nem derült ki semmi hivatalos, az első információk gázrobbanásról szóltak, de a katasztrófavédelem nem erősítette meg, hogy pontosan mi okozta a robbanást, amitől egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Vác, Radnóti Miklós út
Vác, Radnóti Miklós út
Fotó: Google Street View

A Bors információi szerint a férfi saját magát robbantotta fel. Szemtanúkra hivatkozva azt írják, hogy a megsérült férfit úgy ismerték, mint aki szeretett kísérletezgetni, különféle vegyi anyagokat, sőt fegyvereket és gázpalackokat is tárolt otthon, amik közrejátszhattak a balesetben.

A robbanás után az egyik lakó segített neki, aki egy poroltóval rohant a férfihez, aki a Bors szerint ajtót tudott nyitni, a súlyos égési sérülései ellenére. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol újra kellett éleszteni. Állapotáról azóta nincsen újabb hír.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, ha kiderül, hogy bűncselekményt követett el, akkor közveszély okozása miatt indul majd ellene eljárás.