Letartóztatták a sülysápi nőt, aki megfojtotta négy hónapos csecsemőjét

2018.10.29. 14:01

Ahogy arról hétvégén beszámoltunk, holtan találtak egy négy hónapos gyermeket Sülysápon, egy családi házban péntek este. A nagykátai rendőrök egy bejelentés után mentek ki egy sülysápi családi házhoz, ahol megtalálták a csecsemőt. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek 35 éves édesanyja ellen, a nyomozók a nőt őrizetbe vették.

A Pest Megyei Főügyészség hétfői közleményéből kiderült,  indítványozták az asszony letartóztatását. A gyanú szerint a nő megfojtotta négy hónapos csecsemőjét Sülysápon.

A sülysápi nő október 26-án, a déli órákban egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. Az anya a fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek meghalt. A nő a délutáni órákban Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben, írja az ügyészség. A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte.

Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható. A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport