Pszichés problémákkal küzdött a nő, aki vízbe fojtotta csecsemőjét

2018.10.29. 19:42

Ahogy arról beszámoltunk, holtan találtak egy négy hónapos gyermeket Sülysápon, egy családi házban péntek este. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek 35 éves édesanyja ellen, a nyomozók a nőt őrizetbe vették. Az ügyészség hétfői közleményéből kiderült, indítványozták az asszony letartóztatását. A gyanú szerint a nő megfojtotta négy hónapos csecsemőjét.

Az ügyészségi közleményből kiderült, hogy a nő október 26-án dél körül egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. A fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek meghalt. A nő délután Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

Az RTL Híradójából további részletek derültek ki a tragédiáról. A nőt jelenleg a szolnoki kórház pszichiátriai osztályán ápolják, onnan szállították a bíróságra napközben. A gyanú szerint a csecsemőt a gyilkosság után törölközőbe csavarta, majd a ház nappalijában az ágyra fektette, ezután ment a szolnoki rendőrségre. Előtte magával is próbált végezni, de ez nem sikerült neki.

A bíróság közleménye szerint a nő viselkedése a kisfiú júniusi születése után változott meg, félt hogy nem tudja ellátni gyerekét, lelki problémái miatt pszichológushoz is járt. A környéken élők úgy látták, a nő boldog gyermekével.

Az ügyészség azt írta, a nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben. A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport