Ungár Péter: Nem lehet mindent a Fideszre fogni

2018.10.31. 05:14

Ungár Péter LMP-s képviselőnek már az a kijelentése is nagy vihart kavart a balliberális értelmiségi biliben, hogy „migrációügyben nem szégyen a Fidesszel egyetérteni". Ungár most rakott rá egy lapáttal, és jobban kifejtette, hogy becsapja magát az ellenzék, ha minden problémáért a Fideszt teszi felelőssé.

Nem lehet mindent a Fideszre fogni, a médiatúlsúlyra, az egyenlőtlen választási rendszerre, a csalásokra.

Ungár a HVG-nek adott interjút, amelyben azt mondta, hogy az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után nem lehet mindent ugyanúgy csinálni.

Ha így folytatjuk, a jövő tavaszi uniós választáson ismét elvernek bennünket.

Ez márpedig egy tisztán listás szavazás lesz, vagyis nem lehet majd a Fidesz választási rendszerének torzító hatásaira hivatkozni.

Ungár utal is arra, mit szeretne ő és a pártja másképp csinálni. Szerinte ha a következő önkormányzati választáson le akarják váltani a Fideszt,

a Jobbikkal elengedhetetlen a koordináció.

És ez csak a rövid távú cél. A hosszú távú cél az, hogy még nagyobb legyen az együttműködés: „a választót meglehetősen frusztráló ellenzéki pártstruktúrát le kell tisztítani". Ungár szerint mindaddig a Fidesz a kétharmad közelében marad, ameddig az ellenzék arra az egyszerű és fontos kérdésre sem tud válaszolni, hogy ki lenne a miniszterelnök egy ellenzéki győzelem esetén.

Az LMP-s politikus nemcsak a Jobbikot dicséri az interjúban, hanem mond pár jó szót az MSZP néhány politikusáról, „akiknek helyük lehet a Fidesz utáni politikában is". Ilyen szerinte például Nemény András (szombathelyi szocialista), Molnár Zsolt és Hiller István.

Ungár beszél arról is, hogy Budapesten Tarlós István személyében nagyon erős fideszes főpolgármester-jelölttel és számos erős polgármester-jelölttel kell megküzdeni". De nem szabad figyelmen kívül hagyni a vidéket sem, szerinte több városban is van győzelmi esélye az ellenzéknek, például Pécsen, Szombathelyen, Miskolcon vagy akár Vácon.

A személye elleni támadásokról Ungár azt mondta, hogy nem akarja eladni a tulajdonrészét a BIF-ben csak azért, mert Mészáros Lőrinc is feltűnt a cég közelében. Szerinte átlátható, miből van vagyona, és belső politikai helyezkedések miatt" támadják őt párton belül. A párton kívülieknek meg akkor sem tudna megfelelni, ha személyesen váltaná le Orbán Viktort".

Nekik nem tudok olyat csinálni, hogy ne Schmidt Mária fia legyek.

Az LMP-s etikai bizottsági vizsgálatról szóló kérdésre pedig azt válaszolta: magától nem távozik a pártból. Édesanyám fia vagyok, harcolok a végsőkig."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?