Véres verekedés volt a Wizz Air London–Budapest-járatán

2018.11.05. 12:42 Módosítva: 2018.11.05. 12:44

Általában zenét hallgatok a repülőgépen, így nem tudom, hogy kezdődött a dolog, én már csak arra figyeltem fel és fordultam hátra, hogy két fiatal, feltehetően orosz férfi hangosan kiabál, majd az egyikük beveri a másik orrát. A férfi vérezni kezdett, végül már mindkét férfi tiszta véres volt. A stewardessek nagyon profin intézkedtek, próbálták nyugtatni, szétültetni őket, utóbbit sikertelenül. A vérző férfinek tamponálták az orrát. Szerintem ők hívhatták a rendőrséget és a mentőket is. Mikor landoltunk, a rendőrök feljöttek a gépre, és levezették a két fiatalt. Egyikük, az az agresszívebb, ellenállást tanúsított. A lépcsőn le kellett tessékelni, egy másik utas szerint kényszerzubbonyban vitték el. A rendőrök aztán visszajöttek, és szóltak a stewardesseknek, hogy hagyják úgy a helyszínt

– mesélte olvasónk, aki hétfő hajnalban érkezett meg a Wizz Air London-Budapest járatával. A lány szerint nem tudni, hogy a két férfi egyedül vagy egy nagyobb társasággal volt-e, de csak ketten vettek részt a bunyóban. Viszont szerencsétlenségére belül, az ablaknál egy fiatal lány ült mellettük, akinek végig kellett néznie az egész jelenetet, neki nem esett bántódása.

Az esetről megkérdeztük a rendőrséget, akik válaszukban azt írták, hogy az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást. A két férfi lett állampolgárságú volt, őrizetbe vették őket, elszámoltatásuk folyamatban van. Mint írták,

az RRI saját nyomozásán túl hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentés tett a Központi Nyomozó Főügyészség felé. 

Mivel további információt a rendőrség nem kívánt adni, azt nem tudni, hogy az agresszívebb férfi ellenállása miatt indul-e eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt, vagy pedig történt más is, miután lekísérték a verekedőket a gépről.

Az Index kérdésére a Wizz Air is megerősítette olvasónk beszámolóját, mint írták, a társaság

Londonból Budapestre tartó járatán két utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. Biztonságos leszállás után az erőszakos utasokat a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló erőszakos szóbeli, illetve tettleges viselkedést. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?