Szándékosan hajtott fának a busz sofőrje Kékestetőnél

Letért az útról és fának csapódott egy utasokkal teli busz Mátraháza és Kékestető között szombat délután, írja a Katasztrófavédelem.

A Police.hu információi szerint a különjáratú busz 13 óra körül Kékestető irányából Mátraháza felé haladva, műszaki hiba miatt, sodródott le az úttestről egy kanyarban, majd egy fának ütközött.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján 11 ember könnyű, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A buszt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították, a helyszínre melegedőbuszt is küldtek.

IMG 20181124 153735
Fotó: Police.hu

Az RTL Híradó információi szerint a buszon mintegy 40 ember utazott, amikor a sofőr elkiáltotta magát, hogy "húzódjatok, nincsen fék!", ezt követően már csak a csattanást hallották. A buszsofőr a csatornának azt mondta: mivel nem tudta megállítani a járművet, maga döntött úgy, hogy fának kormányozza a buszt, különben még nagyobb baj történhetett volna.

"Három-négy kanyaron túl voltunk, amikor ebben az éles kanyarban azt vettem észre, hogy sem az üzemi fék, sem a retarder nem működött. Szakadék volt előttünk, illetőleg egy nagyon éles kanyar, ahol biztosan felborítottam volna a buszt, és nagyobb baj lett volna. Ezt is nagyon sajnálom" – mondta elcsukló hangon a buszvezető.

A baleset következtében a busz szélvédője betört, a lökhárítója leszakadt, az egyik kereke pedig kitört. A mentők két helikoptert és hat mentőautót küldtek a helyszínre, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból. Az RTL Híradó úgy tudja, a kirándulók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek a Mátrába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport