Zoom: Feloszlatják a budaörsi Fideszt, hogy újjászervezhessék

2018.11.29. 17:24

Újjászervezi budaörsi alapszervezetét a Fidesz, ami egyben a tagsági jogok megszűnésével jár első lépésként, írja a Zoom.hu. A helyi szervezet feloszlatását a Pest megye 2-es választókerület elnöke, Csenger-Zalán Zsolt kezdeményezte, aki a lapnak elmondta, hogy elindult egy “újjászervezési folyamat” és "elismerte, hogy ez valóban a tagsági jogok megszűnésével jár a Fidesz alapszabálya szerint (24.§ 3-as pont), de hangsúlyozta: hivatalosan nem oszlottak még fel."

A budaörsi Fidesz-frakció vezetője, Löfler Dávid annyit írt a lapnak sms-ben, hogy “a Fidesz budaörsi szervezetének újjászervezése megkezdődött”, de hozzátette ő is, hogy egyelőre hivatalosan semmilyen döntést nem hoztak még meg.

A lap szerint a régóta húzódó belső feszültségek mellett az is magyarázat lehet a teljes újjászervezésre, hogy megunták, hogy nem sikerül bevenni Budaörsöt a Fidesznek, sőt, egyre rosszabb eredményeket érnek el. A várost 1991 óta vezető Wittinghoff Tamás 2010-ben 60%-kal nyert, 2014-ben már 69%-kal, miközben a kormánypárti jelölt eredménye 39-ről 27%-ra esett. Ráadásul - teszi hozzá a lap -, míg 2010-ben 14-ből 8 képviselő-testületi helyet szerzett a Fidesz, addig 2014-ben már csak 3-at sikerült, míg a Wittinghoffot is indító Budaörs Fejlődéséért Egyesületnek 10-et.

A Budaörsöt is magába foglaló Pest megye 2-es választókerületben áprilisban a fideszes Csenger-Zalán Zsolt ugyan behúzta a győzelmet, és elhappolta a parlamenti helyet Szél Bernadett elől, de mindössze 300 szavazattal, ráadásul a budaörsi szavazóköröket sorra nyerte Szél.

A rossz eredmények mellett a belső feszültségekről is ír a lap, amikor arra emlékeztet, hogy a 2017-es tisztújításnál leváltották az addigi elnököt, Nagy Sándor Andrást, három nappal később azonban bizalmatlansági indítvány miatt megismételték a választást, és ismét Nagy nyert. Idén júniusban ismét tisztújítás volt és Hardy Géza lett az elnök. Akit most ismét leválthatnak, teszi hozzá a lap.