Tarlós kirúgja a BKK vezérigazgatóját

2018.11.30. 09:00

Miután a BKK és a főváros hivatalosan is beismerték az évek óta futó e-jegyrendszer projekt bedőlését, Tarlós István kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a menesztését. Ezt a főpolgármester jelentette be közleményben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tarlós kirúgja a BKK vezérigazgatóját

Változnak a projektet felügyelő főpolgármester-helyettes feladatai is.

756 · Nov 30, 2018 09:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Dabóczi Kálmán 2015-től vezette a BKK-t, 2006-tól 2014 a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál volt tanácsadó, főosztályvezető. 

A jövőben a főváros pénzügyeiért felelős Bagdy Gábor feladatai is változnak. "A BKK részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, ill. szofisztikus magyarázatai folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik. A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízom meg" - írta Tarlós. A BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes egyébként Szeneczey Balázs. 

A főpolgármester továbbá közölte még: "A Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az EBRD-vel, de ez a szerződés továbbra is érvényben van. "A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik szerződést, kivitelezői szerződést egy szállítóval. Több határidő módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a minap hosszú vívódást követően a BKK igazgatósága".

Tarlós István egy hónapja azt nyilatkozta az Indexnek, hogy elégedetlen a BKK-val, a társaságot ebben a formájában megszünteti, ha újraválasztják a budapestiek. Az e-jegyrendszerről az alábbiakat mondta Tarlós a lapunknak: 

A 2014-es választások előtt kötöttek egy hiányosnak mondott szerződést, és 2014 után a projektet a jelenlegi BKK-vezetés is rosszul menedzselte. Ezen nincs mit szépíteni.

A főpolgármester-helyettes korábban azt közölte, hogy a fővárost nem érte anyagi kár a projekt leállításáról, valamint, hogy ő és Tarlós István az egészről semmit sem tudott. Mint a 444 alapján megírtuk, ezen állítások igazságtartalma kétséges.