Ügyészség: Négymillió forintot kért a tetten ért fideszes és a hivatali társa

D KOS20120214023
2018.12.20. 13:54

Kedden Encsen a járási hivatal parkolójában ütöttek rajta egy volt fideszes országgyűlési képviselőn, az Encsi Járási Hivatal vezetőjén, Ódor Ferencen.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön közölte: a vezető beosztású hivatalos személy ellen az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozást.

Ezzel egy időben szintén Encsen, egy országos hírű étteremben is lecsaptak egy férfira, aki a helyi földhivatal vezetője.

Az ügyészség csütörtöki közleménye szerint a járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézéséért cserébe.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával –  tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást tartott, és lefoglalták a korrupciós pénzt is, írja az ügyészség.

A gyanúsítottak egyike tagadja a bűncselekmény elkövetését, míg társa részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett. Panaszt egyikük sem tett.

Az ügyészség szerint ha bebizonyosodik a bűnösségük, a két őrizetben lévő öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Most előzetes letartóztatásukat indítványozták. Ennek elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken dönt.

Borítókép: Ódor Ferenc  fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén,  2012. február 14. Fotó. MTI / Koszticsák Szilárd