Jogsértő volt, ahogy a Fidesz kampányát segítette a szentendrei önkormányzat

2018.02.23. 17:14

Ahogy azt korábban megírtuk, egy eltévedt emailből derült ki, hogy a szentendrei polgármesteri hivatal köztisztviselője valamilyen módon szerepet játszik a fideszes választási kampányban. Az önkormányzat kulturális referense csak a fideszes képviselőknek akarta, de véletlenül elküldte egy nem fideszesnek is levelét, amiben azt kérte a képviselőktől, hogy küldjék meg neki azoknak az aktivistáknak a nevét és életkorát, akik a választási kampányban segítenek nekik. Egy önkormányzati tisztviselő tehát munkaidőben a Fidesz kampányát egyengette. 

BJASZ20121121023
Fotó: Jászai Csaba

Spät Judit, az Együtt képviselőjelöltje a helyi választási bizottsághoz fordult az ügyben. A képviselő szerint Verseghi-Nagy Miklós és a polgármesteri kabinet apparátusa súlyosan megsérti az önkormányzattól elvárható semlegességet az országgyűlési választási kampány idején. A 24.hu most azt írja, az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság pénteken kiadta határozatát,

"amelyben megállapítja, hogy jogsértést követett el az az önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette".

A jogsértést a Társaság az Élhető Szentendréért önkormányzati képviselője fedezte fel és tette közzé, ő volt az a nem fideszes képviselő, aki véletlenül megkapta a levelet.

A lap azt írja, a választási bizottság csak részben adott helyt az együttes Spät Judit kifogásának, mint írják

minden kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy Szentendre Város Polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri minőségében folytatott választási kampánytevékenységet, sértve ezzel a választási eljárás alapelveit.

Tehát ezzel azt mondták ki, hogy az egészért a polgármester nem, csak az a mezei önkormányzati alkalmazott tehető felelőssé.