Kamupárt kamuembere a köztévében: azt sem tudta, hány kulcsos az adórendszer és mennyi az SZJA

2018.03.25. 10:31 Módosítva: 2018.04.04. 10:50

Péntek este egyértelműen a Kétfarkú Kutyapárt csirkeembere vitte el a show-t a közmédiában, de erős pillanatokat élhettek át a nézők Juhász Péterrel is, aki többek között Orbán és körének vagyonosodásáról mutatott fotókat élő adásban. 

A legdurvább 5 perc ezek után következett, méghozzá egy kamupárt, A Szegény Emberek Magyarországáért nevű formáció programbemutatójával. Mivel országos listát állítottak, ők is bemutatkozhattak a közmédiában, az államtól pedig egyébként legalább 149 millió forint támogatást kaptak. 

Riporter: Ha már adóbevétel, hogyan alakítanák át az adórendszert? 

Kamuember: Kétkulcsos áfakulcsról egykulcsos áfakulcsra tennénk vissza, nagyon sok országban már egykulcsos adórendszer működik. (jelenleg 3 kulcsos az áfa Magyarországon - a szerk.)

Riporter: És a személyi jövedelemadót?  

Kamuember: A személyi jövedelemadó aaaa-öööö 27 százalékról lejjebb vinnénk, mert a válság óta ugye fennmaradt. (jelenleg 15% az szja - a szerk.)

A kamuembert egyébként Horváth Gábornak hívják, ő a "párt" Vas megye 1. választókerületének képviselőjelöltje, jogerősen nyilvántartásba véve. Nem ő egyébként a párt vezetője, mert Horváth azt állította, hogy a "kedves elnök uruk" betegséggel küszködik, ezért nem tudott befáradni a köztévébe. 

Horváth pártja egyébként úgy próbálna segíteni a szegényeknek, hogy EU-s pályázatokat a legkisebb háztartási gépekre is beadhassanak, például hűtőgépekre! 

A legkeményebb pillanat talán az volt, amikor a riporter megkérdezte, hogy szankcionálnák-e a hálapénz átadását és átvételét vagy egyszerűen kivezetnék. Az országos listát állító, százmilliós állami támogatást felmarkoló kamupárti jelölt erre a követkető mondta: 

Az egészségügyről annyit mondanék, hogy van egy jó programpontunk, ami eléggé szembe ütközik elég sok elvvel Magyarországon, és ezt szeretnénk egy kicsit lazítani. Nagyon sok külföldi országban most például már a marihuánát legalizálták. A marihuána legalizálásából 1 százalékos napi fogyasztással számolva 18 milliárd forint éves bevételt tudnánk biztosítani, amit mind az egészségügyre tudnánk fordítani.

Érdemes megnézni a teljes beszélgetést, a TASZ kamupártok megállításáról szóló cikkét pedig itt olvashatja. Ha szeretné tudni, mennyi állami pénzt tud bezsebelni egy kamupárt kamuembere, akkor ezt a cikkünket olvassa el