Az ellenzéki jelölt esete a plakátjait leragasztó fiatalokkal

2018.04.07. 21:37

Korábban már írtunk arról, hogy a 13-as választókerületben "valakik" félrevezető plakátokkal ragasztgatják le a legesélyesebb Vajda Zoltán plakátjait, de azóta kiderült, hogy tényleg maximális fordulatszámon pörög a kampánygépezet Szatmáry Kristóf körzetében, kiderült ugyanis, hogy

  • egy magát ellenzékinek mondó női hang automata telefonhívásokban szólítja fel az embereket arra, hogy ne szavazzanak Vajdára választási csalás gyanúja miatt,
  • Vajda plakátjait emelőkosaras autókkal szedik le, és cserélik ki Szatmáry plakátjaira,
  • amit meg nem szednek le, arra a máshol szintén alkalmazott módszerrel az LMP-s, vagy más jelölt nevét ragasztják rá.

Vajda egyébként egészen véletlenül személyesen is összefutott a plakátragasztókkal, amiről videót is csinált, ez pedig egészen szürreálisra sikerült. Az Együtt politikusa éppen Cinkota környékén autózott a saját választási fotójával borított furgonnal a Veres Péter úton, amikor észrevette, hogy az egyik plakátján olyan friss felülragasztás van, amely megegyezik azzal, amit reggel már talált a Veres Péter út egy másik részén.

A plakáthelytől nem messze bekanyarodott egy utcába, ahol átengedett három fiatalt, közben azonban feltűnt neki, hogy egyiküknél A/4-es papírok vannak, egy másiknál pedig vödör és ecset, így elég hamar rájött, hogy valószínűleg ők lehettek a ragasztgatók. Nekik is feltűnt, hogy ki ül az autóban, így menekülőre fogták a dolgot, Vajda azonban nem hagyta annyiban, utánuk eredt az autóval és közben mobiljával videózni kezdett.

Beszélni egyikkel sem sikerült neki, mert nem kapott választ, de az mindenképpen érdekes, ahogy az első delikvens megpróbálja eldugni a papírokat, a második rögtön kapucnit húz, a harmadik pedig szabályosan elbújik egy autó mögé és nem jön ki onnan.

A kerületben egyébként 2-3 százalék különbség van Szatmáry és Vajda között, a jobbikos és LMP-s pártszimpatizánsok átszavazásával akár el is bukhat a fideszes exállamtitkár, valószínűleg emiatt durvult el ennyire a kampány.