Rogán: Semmi nem marad úgy, ahogy eddig volt

2018.04.12. 20:28 Módosítva: 2018.04.12. 20:30

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője volt a vendég a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában. A kormányzati kommunikációért is felelős miniszter kijelentette, hogy teljesen új kormányzás jön, új szerkezettel. "A migráció, Brüsszel szuverenitásának letörése és az Európai Unióban zajló viták miatt új struktúrájú kormányra van szükség" – indokolta. Azonban semmiféle konkrétumot nem mondott arról, hogy pontosan mi is lesz új a negyedik Orbán-kormányban.

„Ha mi azt mondjuk, hogy elutasítjuk a migrációt, és az EU azt mondja, hogy a munkaerőproblémák kezelésére meg a népesedés problémáira ez a megoldás, akkor nekünk azt kell mondani, hogy olyan új kormányzati szerkezet kell, amiben a családpolitika az eddigieknél is erősebb hangsúlyt kap” – fogalmazott a propagandaminiszter.

„Semmi nem marad úgy ahogy eddig volt, ez valóban új kormányzás lesz, ehhez új eszközök, új formák és részben új emberek kellenek”

- mondta. Arról nem beszélt, hogy új minisztériumok lesznek-e, ahogyan a következő ciklus kormánytagjait sem tudta megmondani. „Ezt legfeljebb a miniszterelnök tudja” – válaszolta arra a kérdésre, hogy saját pozíciója megmarad-e a kormányban.

Azonban az új kormányzati struktúra nem jelenti azt, hogy a kormányzati célok megváltoznának. Ezek a célok Rogán szerint a szuverenitás megvédése, a teljes foglalkoztatottság, a családok támogatása és a bevándorlásellenesség. Az új Országgyűlés május 8-án akár már össze is ülhet. Rogán szerint az új parlament „mindenképpen foglalkozik majd a külföldről támogatott szervezetek ügyével”, hiszen ismét kétharmados többsége van a Fidesz-KDNP-nek az országgyűlésben.

Az interjúban ezek mellett Rogán bolhacirkusznak nevezte az ellenzéket, visszautasította, hogy választási csalás történt és rémhírterjesztésnek nevezte, hogy megváltoztatnák az önkormányzati rendszert.