A kormány álcivil szervezete nyújtana jogsegélyt a túlóratörvény ellen tiltakozóknak

2019.01.08. 16:46 Módosítva: 2019.01.08. 16:47

A CÖF közleményben jelentette meg, hogy bár a túlóratörvényt rabszolgatörvénynek nevező ellenzék téved, azért ők jogsegélyt kínálnának azoknak, akik esetleg mégsem örülnek annyira a jogszabálynak.

Az álcivil szervezet közleményében azt írja: 

a törvényi változtatásokat az ellenzéki politikai tábor és befolyásos médiája erős túlzásként rabszolgatörvénynek nevezi. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) ezzel nem ért egyet, s nem tartja kellően megalapozottnak ezeket az ellenzéki – vagy politikán kívüli – vélelmeket és véleményeket.

Miután azonban civil közösségünk születése kezdetétől fontosnak érzi részvételét a társadalmi kérdések megoldásában, s a magyar munkavállalók érdekeiért sem pusztán politikai szlogenek szintjén kíván kiállni, a CÖF és a CÖKA jogsegélyszolgálatot hív életre mindazon munkavállalók részére, akik úgy érzik, hogy a munkajogi kódex módosítása nyomán – az új törvényi előírások alkalmazása miatt – valószínűleg jogsérelmük keletkezett, a meghatározott munkavégzésre irányuló jogviszonyukkal kapcsolatban.

 A CÖF, amely a kormány által kiutalt közpénzből működik, ezzel a húzásával is az álcivil szervezetek funkcióját hajtja végre, azaz hogy megzavarja, eltérítse a valódi társadalmi kezdeményezéseket. A kormány ökleként békemenet nevű, kormánypárti demonstrációkat szervező CÖF működésérőlebben a cikkbenírtunk részletesen.