Az összefogás új mértékegysége mától: 1 Felsőcsatár

2019.01.08. 09:20

Méghogy sehol nincs összetartás, és nem tudunk összefogni egy közös cél érdekében! Egy 500 lelkes Vas megyei falu példát mutatott: együtt tiltakoznak a helyi kocsma bezárása ellen. A mozgalom élére állt Felsőcsatár polgármestere, Kratochvill Attila (55), aki vállalta, hogy közvetít a vitában

- kezdődik a Blikk cikke, ami azonnal megmagyarázza, hogy miért győz a tévés nézettségi versenyeken rendszeresen falun játszódó sorozat, mint amilyen most a Drága örökösök az RTL Klubon.

11999833 940303029349359 7721943560077158265 o
Fotó: Felsőcsatár

A cikk folytatásából kiderül, hogy a felsőcsatáriaknak 

a kocsma nem csak italozó, hanem közösségi pont is, ami helyet ad például a falu éves búcsúnapja utáni tekebajnokságnak.

Éppen ezért, miután kiderült, hogy a szomszédos bolt a kocsma kárára terjeszkedne

a felsőcsatáriak Facebook-csoportban szervezkednek a kocsma megmentésére, többen arra is készen állnak, hogy élőláncot vonjanak a kocsma köré.

Kratochvill Attila polgármester már felajánlotta, hogy közvetít a boltot üzemeltető élelmiszerlánc vezetői és a kocsma üzemeltetője között. Egyébként az épület a bolté, a kocsma helyiségét a cégtől bérli Roli, a kocsmáros már 25 éve.

Roliról szuperlatívuszokban beszéltek a helyiek, nem csak kocsmáros ő, hanem jóbarát, aki viszi az ebédet, az újságot az időseknek, segít az ügyintézésben, és szívesen bevisz bárkit a közeli Szombathelyre.

Kiss Zoltán, az üzletlánc szombathelyi központjának vezérigazgatója a lapnak elmondta, szeretnének megegyezni a kocsmárossal.

Meghökkentett bennünket, hogy ennyire ragaszkodnak a kocsmához. Semmi olyat nem szeretnénk, amit a lakosság ellenez.

A napokban terepszemlét tartanak, és megnézik, mit tehetnek. Végső esetben megvizsgálják, hogy az üzlet máshova költözzön a faluban.