Hároméves kislányt is életveszélyesen megsebesített a volt élettársánál gyilkoló osztrák férfi

2019.01.11. 07:24

Volt élettársa családjára tört egy osztrák férfi Káptalanfán csütörtök este – írta a Police.hu. A Magyarországra visszaköltözött nő családi házához ment, ott szóváltás után az épületben előbb tüzet okozott, majd rálőtt a bent lévőkre. Az 52 éves édesapa a helyszínen meghalt, a 40 éves édesanya súlyosan megsérült.

A 22 éves volt élettárs és három éves húga életveszélyesen megsebesült.

A családnak 11 gyereke van.

DSC 0400 4
Fotó: Police.hu

A lövések következtében a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyos, míg a nő és húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. A keletkezett tűz miatt egy másik, hat éves lánytestvér könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták.

Az osztrák férfi a tette után öngyilkos lett.

Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója az MTI kérdésére közölte: a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.

A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték. Káldy Zoltán orvosigazgató péntek délelőtti tájékoztatása szerint a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség.

Az ügyben a rendőrség emberölés bűntett miatt indított eljárást.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást, a helyszíni szemle folyamatban van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport