Pintérre hivatkozva húzott le pénzekkel egy banda embereket

2019.01.16. 14:51

Pintér Sándor belügyminiszterre, egy megyei főügyészre és egy országosan ismert ügyvédre hivatkozva szedett össze több százmillió forintot egy magyar bűnbanda különböző vállalkozóktól azzal az ígérettel, hogy befolyásos kapcsolataik elsimítják az ellenük indított eljárásokat – írja a PestiSrácok. Az országossá duzzadt csalás-sorozat ügyében már a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) is nyomoz, ennek ellenére a szabadlábon hagyott gyanúsítottak továbbra is ügyanazt csinálják.

A magyarországi korrupció helyzetet tökéletesen illusztrálja ez a történet, hiszen a csaló bűnbanda könnyen el tudta hitetni áldozataival, hogy pénzért megoldja a problémáikat. 

A csaló banda több százmillió forintot keresett ezzel. A többnyire adóügyek érintettjeit a bűnözői kör vezetője, D. András kereste fel, aki több sértett vallomása szerint fedett nyomozónak, máskor NAV-os felderítőnek adta ki magát, azt állítva, kiváló kapcsolatban van Pintér Sándor belügyminiszterrel, akivel „mindent el tud intéztetni”. Az egyik tanúnak a „felderítő” beszélt arról is, hogy a „lehúzásokból” szerzett pénzek nem hozzá, hanem a Belügyminisztérium „fekete kasszájába” kerülnek és ő a begyűjtött összegből csak részesedést kap.

Az országossá duzzadt csalás-sorozat miatt többen is a hatóságokhoz fordultak és a Központi Nyomozó Főügyészég a portálnak is megerősítette, hogy eljárás indult az ügyben. Az már a nyomozás elején kiderült, D. Andrást semmilyen szál nem fűzi a fentebb említett hivatalos személyekhez és az ügyvédhez. Néhány hónapja D. Andrást és három társát vesztegetést állítva, illetőleg hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség.