Orbán: Hasta la vista, Andy!

2019.01.20. 12:44
50811794 10156782495316093 7860795285696413696 o
Fotó: Orbán Viktor

Orbán Viktor a Facebookon emlékezett meg barátjáról. A miniszterelnök posztjában a Terminátor filmekre utal, amikben Vajna producer volt.

A legnagyobb magyar filmproducertől búcsúzunk. Hasta la vista, Andy! Köszönök mindent, barátom! 

Orbán és Vajna barátsága régre nyúlik vissza, pár hónapja pedig Arnold Schwarzeneggerrel együtt ugrottak be Vajnáékhoz közös vacsorára.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy telefonálós Vajna-fotóval búcsúzik, szintén a Facebookon:

Köszönjük mindazt, amit a magyar film sikeréért tettél. Köszönjük a profizmust és az önmagukért beszélő eredményeket. Andy Vajna – Isten veled.

A Magyar Liberális Párt is búcsúzik

Életében kritizáltuk és támadtuk sokat. De sosem vitattuk el a magyar film népszerűsítése érdekében végzett munkájának eredményeit. Hálával tartozunk neki mindezért. Nyugodjon békében!

A Magyar Nemzeti Filmalap közleményében saját halottjának nevezi Vajnát: 

Andy Vajna az elmúlt héten azt mondta közvetlen munkatársainak: "It is my passion to give back", azaz az volt a szenvedélye, hogy visszaadjon valamit annak az országnak, ahol született. A Magyar Nemzeti Filmalap Andy Vajnát saját halottjának tekinti.

Dobó Kata tömören, egy fekete fotóval emlékezett meg Vajnáról az Instagramon, akivel a kilencvenes évek végétől nyolc évig voltak együtt. Dobó egyébként most rendezte az első filmjét, amit a Filmalap támogatott, 354 millió forinttal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🖤🖤🖤

Dobó Kata (@katadobo) által megosztott bejegyzés,

Az RTL Magyarország közleményben búcsúzik, írja a HVG:

Mély megrendüléssel értesültünk Andy Vajna halálhíréről. Személyében egy kiváló szakembertől búcsúzunk. Tisztelettel adózunk munkássága előtt, a nemzetközi filmgyártásban végzett tevékenysége valamint azon erőfeszítések okán, amit világszerte a magyar filmművészet népszerűsítéséért és elismertetéséért tett. Emlékét örökre megőrizzük!

Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos hosszú betegség után vasárnap halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport