Újabb kellemetlen anyag került elő Sneider Tamásról a kormánymédiában

2019.01.28. 13:15 Módosítva: 2019.01.28. 16:54

A kormánypárti Hír TV ismét előállt egy Sneider Tamásra nézve kellemetlen felvétellel. A csatorna egy hete mutatott be egy videót, amelyen a Jobbik elnökének esküvőjén a politikus nyakában ülő felesége többek között náci karlendítést idéző mozdulatokat tesz. Sneider a videóról azt mondta, hogy a felesége nem gondolja magát nácinak, csak viccelődtek, a videót leközlésével kapcsolatban pedig feljelentést tesz. 

A Hír TV most egy olyan hangfelvételt közölt, amelyen Sneider a következőket mondja: „Ugyanis valóban, már az elején elmondtam, én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy, másrészt pedig én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája. Aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi.

Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök...”. 

A csatorna szerint a felvétel fél évvel Sneider elnökké választása után készült. Mivel a politikust 2018 májusban választották meg a Jobbik élére, a felvétel november környékén készülhetett. 

Az esettel kapcsolatban több kérdést is küldünk a Jobbik sajtóosztályának. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Sneider vállalhatónak tartja-e felvételen elhangzottakat, ki rögzíthette a beszélgetést, mikor és milyen körülmények között készülhetett az. Illetve azt is megkérdeztük, hogy a párt szerint megjelenhetnek-e további hasonló felvételek kormánypárti médiában vagy máshol. 

A Jobbik sajtóosztálya az alábbi választ küldte: "A Fidesz fél a Jobbiktól és az erős ellenzéktől, hiszen minden aljas és hazug kampányeszközt bevet ellenük: levelek feltörése, magánbeszélgetések rögzítése. Ezt követően összevágják, manipulálják azokat, majd saját gyűlöletkampányt építenek rá. A vágott hangfelvételt egy informális találkozón, minden valószínűség szerint a párt mellett korábban dolgozó munkatárs készítette, aki időközben a Mi Hazánkhoz távozott. Onnan került a hanganyag a Fidesz médiájához". 

Amióta a Jobbik a túlóratörvény elfogadása után egy-egy ügyben együttműködik más ellenzéki pártokkal, és azt is kimondták, hogy az önkormányzati választásokon is hajlandóak koordináltan jelölteket állítani, Sneidert nagy erőkkel támadja a kormánypárti sajtó. Többek között a 90-es évek eleji skinhead-ügyeit is elővették és részletesen taglalják. Ennek hátteréről itt írtunk részletesen.