Kiderült, miért keresett Orbánnál is többet egy KDNP-s képviselő titkára

DMOHA20181201012
2019.02.06. 14:09

Még novemberben írta meg a Hvg.hu, hogy Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő egyik asszisztense 1,63 millió forintot keresett havonta, ami így papíron magasabb havi fizetés, mint a miniszterelnöké. Akkor a lap kérdezte a KDNP-s politikust, hogy ki az a munkatárs, aki ezt a kimagasló fizetést kapja, de a képviselő csak azt hajtogatta, hogy jogszerűen használja fel a keretét és amúgy is, ez változni fog.

A lap ismét megkereste a képviselőt, miután kijöttek a friss adatok, ahol ugyan valamennyivel csökkentette asszisztense fizetését, de az még így is 1,25 millió forint. A képviselő részben ugyanazt mondta - minden jogszerű -, de mostanra a sátáni sorossal teljesen átitatva "válaszában" már sorosozott is kötelességszerűen. Hogy hogyan néz ki 2019-ben, amikor egy újságíró egy országgyűlési képviselőt kérdez a közpénzből fizetett, milliókat kereső asszisztenséről?

Így:

hvg.hu: Képviselő úr, most elárulja, milyen munkáért kap a munkatársa ilyen kimagasló fizetést – 1,6- 1,2 millió forintot, olykor kétmillió forintnál is többet?

A.A.: Ön mennyit kap a HVG-től?

hvg.hu: A HVG munkatársait nem közpénzből fizetik, ellentétben a képviselőkével...

A.A.: Hanem Soros pénzéből...

hvg.hu: Ez nem így van, de most az ön közpénzből fizetett munkatársáról van szó, és arról, hogy a joguk van tudni a választóknak, hogy milyen munkát végez.

A.A.: Megfelelő munkát végez.

hvg.hu: Jó, de mit csinál?

A.A.: Minden jogszerű.

A képviselő hozzátette, "A képviselői segédmunkatársnak vannak olyan feladatai, amiket el kell végezni és ezt ő maximálisan elvégzi. Mindenben segíti a munkámat, gyakorlatilag 24 órás szolgálatot lát el. Köszönöm, viszonthallásra."

A lap végül elérte a képviselő jól kereső munkatársát is, aki az a teológus-hitoktató végzettségű Eőry Zsolt, aki egyben tagja a KDNP egyházügyi szakértői tanácsának is, valamint a KDNP diósdi szervezetét is vezeti. Eőry a kérdésre, hogy milyen munkát is végez, végzett ezért a fizetésért, úgy felelt:

Hogy úgy mondjam, 24 órás szolgálatban vagyok: ha hétvégén, éjjel, ünnepnapon, vagy bármikor szükség van rám, akkor készen kell állnom. Képviselő úrnak mindenféle képviselőséggel kapcsolatos dolgát én intézem: a beszédek megszerkesztésétől a programok egyeztetésén át mindent nekem kell csinálni. És még a választókerületi irodát is vezetem.

Hozzátette, hogy nem könnyű család mellett akár ünnepnapokon is menni, szervezni. Hogy miért kap a kollégája csak 150 ezret az ő milliós fizetéséhez képest, arra azt mondta, nála a felelősség, ő koordinál mindent.

A lap hozzáteszi, hogy a KDNP-s képviselő asszisztense úgy kap kiugróan magas fizetést, hogy még csak nem is az őt alkalmazó képviselőhöz tartozik a legtöbb település, van, akihez több mint tízszer annyi tartozik.

/Borítókép: Aradszki András beszédet 2018. december 1-jén. Fotó: Mohai Balázs / MTI/