Felmentették a férfit, aki kétmilliónyi kárt hugyozott össze egy Wizz Air-gépen

2019.02.08. 09:05 Módosítva: 2019.02.08. 09:06

Jogerősen felmentették azt a magyar férfit, aki még 2014 decemberében vizelt egy Wizz Air-gépen, vagyis annak a catering részlegén, és ezzel kétmillió forintos kárt okozott, írja a Bors. 

A drága hugyozás egy Eindhovenről Budapestre közlekedő járaton történt. B. Balázsra a földet érés után jött rá a vizelhetnék, ezért szerette volna a mellékhelyiséget használni, azonban a légiutas-kísérő közölte vele, hogy ott bizony már nem lesz pisálás, mert az ajtót már biztonsági okokból lezárták. Viszont pár perc múlva a reptéri terminál vécéjét használhatja. 

Kollégánk érzékletes illusztrációja
Kollégánk érzékletes illusztrációja
Fotó: Hegyeshalmi Richárd / Index

A férfi azonban nem bírta tovább, és az utasoktól elfordulva a konyha falát vizelte le. Eláztatta az utasok ellátására szolgáló ételeket, a tárolókat és a belső fedélzet aljzatát is. Az okozott kár a takarítással meg egyebekkel együtt összesen kétmillió forintnak felelt meg, és az ügyben rongálás miatt meg is indult az eljárás, amit aztán ez ügyészség megszüntetett.

A légitársaság viszont pótmagánvádas indítványt nyújtott be, de a vádlottat felmentette a szekszárdi bíróság. Másodfokon, a törvényszéken folytatódott az ügy, aminek az lett a vége, hogy csütörtökön jogerősen felmentették. 

A bíró indoklása szerint a vádlott olyan fenyegető, másként el nem hárítható helyzetbe került, hogy nem maradt más lehetősége, ugyanis egészségügyi kockázata lett volna, ha nem vizel. Arrogánsan nem viselkedett, inkább kínosan, szégyenkezve érezte magát.