Gulyás Gergely kioktatott, de közben lábon lőtte magát

2019.02.12. 19:29
A miniszter felrótta a szocialistáknak, hogy miért nem olvastak el egy egészségügyi vizsgálati anyagot. Az ellenzéki képviselők vették a fáradtságot és utánajártak. Kiderült, hogy az anyag nem volt hozzáférhető, a válasz idején még csak éppen, hogy elkezdődött a vizsgálat, és korántsem volt olyan pozitív a tartalom. Kis magyar abszurd.

Egy parlamenti egészségügyi vitában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal korholta az őt kérdező szocialista politikusokat, elsősorban Korózs Lajost,  hogy miért nem olvastak el egy jelentést, amely szerint minden rendben megy egy budapesti szívkórházban.

A 444.hu által megírt egészen furcsa esetben aztán kiderült, hogy a jelentést a képviselők nem is olvashatták volna, mert az nem nyilvános, a válasz idején még el sem készült, éppen csak egy munkanappal korábban indult el, ráadásul a megállapításai is vélhetően mást tartalmaztak.

Az eset tavaly október 8-án, hétfőn történt, amikor Korózs Lajos az egészségügy helyzetéről kérdezte volna a Parlamentben Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert, aki Orbán Viktor helyett válaszolt. Előhozta Székely László szívsebész elbocsátását is, ami Korózs szerint egy beteg elkerülhető halálához vezetett.

Gulyás Gergely elmondta, hogy az illetékes miniszter (Kásler Miklós) azonnal elrendelt egy vizsgálatot, és ennek a megállapításai semmilyen formában nem támasztják alá a szocialista képviselő állítását.

Szó, szót követett, de Gulyás többször is a vizsgálatra hivatkozott. Korózs erre valóban megpróbálta elolvasni a vizsgálati anyagot, de kiderült, nem Kásler Miklós rendelt el vizsgálatot. Több kör után kiderült, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Egészségügyi Főosztálya készített valóban egy anyagot, de az sem hozzáférhető. vagyis Gulyás egy olyan anyag el nem olvasása miatt korholta az ellenzékieket, amely nem publikus.

Ez már önmagában is érthetetlen, viszont az elutasító levélben is közölt annyit az intézet, hogy a vizsgálatot az NNK 2018. október 5. napján (pénteken) indította és 2018. október 17. napján zárta le. vagyis a vizsgálat Gulyás válasza előtt egyetlen munkanappal indult.  Az már csak hab a tortán, hogy bár a vizsgálati anyagot nem kapták meg a képviselők, de a kórháztól annyit megtudtak, hogy az intézményt több pontban is kötelezték a vonatkozó előírások betartására.