Összeállt a Letenye-Záhony tengely

2019.02.13. 06:02

Újabb törésvonal jelent meg az országban, igaz, ez nem lesz tartós: nagyjából a Letenye-Záhony vonaltól északra napközben erősen felhős időre számíthatunk, néhol gyenge csapadék – hó, havas eső, eső vegyesen – is előfordulhat. Ettől délre viszont többórás, de nem zavartalan napsütés valószínű – derült ki a Met.hu előrejelzéséből

Délutánra már ezeken a helyeken is növekszik a felhőzet. Az északnyugati szél az előző napokhoz képest tovább gyengül, így a hőérzetünk is nő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok közt várható. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

Ez úgy 50 fokkal kellemesebb időt jelent, mint a Jakutföldi Tomtorban. Ott most -47 fok van, éjszak -52, de a jövő héten már -40-nél is melegebb lehet. Májusban pedig pluszfokok is esélyesek, egyszer például 7 fok is volt. A föld hidegpólusán fekvő 1200 fős település általában nem a leghúzósabb hely, Verhojanszk, Ojmjakon és a téli átlaghőmérsékletben világrekorder Gyeljankirban vannak -60 fokok is, de a héten kevéssel Tomtor nyert, amihez forrón gratulálunk.