Másfél milliárdot kap a Miniszterelnökségtől Áder János alapítványa

2019.02.14. 08:01 Módosítva: 2019.02.14. 08:02

2017 decemberében jelentette be Áder János államfő, hogy klímavédelmi alapítványt hoz létre. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány egy bérelt irodában működik, öt főt foglalkoztat, és a Miniszterelnökségnek köszönhetően évi másfél milliárd forintból működik, tudta meg az RTL Híradó.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Másfél milliárdot kap a Miniszterelnökségtől Áder János alapítványa

Egy bérelt irodában működnek, öt embert foglalkoztatnak.

1286 · Feb 14, 2019 08:01am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozott szerződéseiből az derül ki, hogy az alapítvány 2018-ban először csaknem félmilliárdos, majd újabb másfél milliárdos támogatást kapott a kormánytól.

Az alapítványt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség volt államtitkára igazgatja. Kuratóriumi elnöke Martonyi János korábbi külügyminiszter, tagja Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint Szűcs Gábor klímavédelmi szakértő.

Az alapítvány célja a társadalom érzékenyebbé tétele a környezeti és fenntarthatósági problémákkal szemben, nemzetközi szaktekintélyek műveinek publikálása és a témába vágó konferenciák szervezése. 

A kormány válasza szerint azért támogatják az alapítványt, mert kiemelten fontosnak tartják a környezetvédelemmel és a klímaváltozással kapcsolatos ismeretek oktatását és a társadalom környezettudatosságának fejlesztését.