Életveszélyes állapotban vitték kórházba a szökött rabot

2019.02.15. 14:22

A rendőrség egy órával azután, hogy elkapták a Fővárosi Törvényszék épületéből megszökött rabot, közleményt adott ki arról, hogy pontosan hogyan történtek az események. Eszerint 11 óra 40 perckor kaptak bejelentést arról, hogy a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét.

A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

Mint írják, ezután a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra,

látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a sofőr fejéhez.

A feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

Az üldözésről készült videókat itt és itt tudja megnézni.

IMAG1870

Az a mercedeses, akinek el akarta vinni az autóját a rab, a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy a fegyveres férfinak teljesen őrült volt a tekintete. Dulakodni kezdtek és földre vitte a rabot, amikor annak kiesett a kezéből a fegyver. A rab ezután egy rét felé kezdett futni, ott érték utol a rendőrök.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a 63 éves túsz sérülések nélkül megúszta-e a történteket.