12 évet is kaphat a légpuskával gyerekekre lövöldöző fehérvári férfi

2019.02.19. 09:39 Módosítva: 2019.02.19. 09:41

Akár 12 év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly áprilisban Székesfehérváron lövöldözött az utcai járókelőkreA Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

A férfi egy hetedik emeleti bérelt lakásban lakott. Innen lövöldözött egy  engedély nélkül tartott, távcsővel felszerelt légpuskával a közeli bevásárlóközpont előtt elhaladó, vagy az autóbuszmegálló felé tartó és ott várakozó emberekre.

Öt emberre adott le célzott lövést, közülük négyen gyerekek, kamaszok voltak.  Az egyiket a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, a harmadikat a hátán találta el a lövedék, amely nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két lövés nem talált, a lövedékek a földbe csapódtak.

Az ügyészség szerint "fennállt a súlyosabb sebesülés kialakulásának reális veszélye is". Ez elég jól látható azon a képen, amelyet korábban az egyik áldozat testvére posztolt arról, hol is találta el a lövedék.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly áprilisban három nap alatt fogta el a férfit. A büntetett előéletű, 35 éves dunaharaszti lakos ideiglenes lakóhelyén tartott házkutatáson egy légpuskát, céltávcsövet és lőszereket foglaltak le.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport