Zsidózása miatt magyarázkodik a zsidózást kifogásoló jobbikos

2019.02.19. 09:32

Hétfőn az Origo bemutatott egy videót, amin látszik, hogy Jakab Péter jobbikos politikus a 2010-es kampány tiszalúci lakossági fórumán egy bűnözőről beszélve azt mondja, milyen furcsa, hogy kóser ételt kell neki szállítani egy drága étteremből:

Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van... nehogy már! Egy bűnözőnek joga van... majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal.

Mindez azért érdekes, mert Jakab Péter múlt héten még azért szomorkodott, mert egy Echo TV-s műsorban folyamatosan Jákobnak szólították a beszélgetős műsor résztvevői, és mivel a neve eltorzítása szerinte burkolt zsidózás volt. 

Az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet, vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?

– írta korábbi Facebook-posztjában. Az eset nem maradt következmények nélkül: az Echo TV bocsánatot kért, és megfogadta, nem hívja meg többé a burkoltan zsidózó résztvevőket a műsorba.

Jakab: Ez nem antiszemitizmus 

A politikus keddi közleményében visszautasította az Origo antiszemitizmusvádját, és azt állítja, hogy szimpla bosszúhadjáratról van szó. Azzal védekezik, hogy egyetlen bűnözőről beszélt azon a fórumon, és nem egy egész népcsoportról.

Nagyon valószínű, hogy Jakab Tasnádi Péterről beszélt, aki 2005-ben beperelte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, merthogy nem kapott kóser ételt, amikor börtönben volt. A Népszabadság akkor arról írt, hogy habár a bv.-nek kötelessége volt már akkoriban is figyelembe vennie a fogvatartottak vallásából adódó étkezési szokásaikat, de konyháik nem voltak felkészülve.

„Nehezen tudják megemészteni a fideszes propagandisták, hogy számon kértem három Echo tévés kollégájukat, amiért hónapokon át Jákoboztak. Ahogy az a Fidesznél lenni szokott, pár nap kutatómunka után meg is indították a bosszúhadjáratukat ellenem. Találtak egy évekkel ezelőtti nyilvános felvételt, ahol egy lakossági fórumon szóvá tettem, hogy van olyan bűnöző, aki csak azért, mert kóser módon étkezik, luxusétteremből kapja az ebédet. Eközben az átlag ember soha, vagy csak ünnepnap jut el ilyen helyre. Igenis jogos az emberek felháborodása, ha egy bűnöző jobb ellátást kap, mint egy beteg a kórházban, vagy mint amit egy átlag melós megengedhet magának a fizetéséből.

Azt, hogy az izraelita raboknak külön kóser étteremből hozzák az ebédet, maga a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka közölte egy közérdekű adatigénylésemre küldött válaszában" – fogalmaz a közleményben Jakab Péter. 

Jakab Péter Facebook-bejegyzése: Jákobozók bosszúja