13 évet kapott a férfi, aki húsz éve kútba dobta a feleségét, pedig majdnem megúszta

2019.02.20. 21:12

13 éves fegyházbüntetést kapott nem jogerősen az a férfi, aki 1999 februárjában kútba ölte feleségét Budakalászon - közölte az RTL Klub Híradója.

Odacsalta a kúthoz, majd beledobta. Az asszony hosszú szenvedés után fulladt meg. A gyilkosság több mint 18 évig ki sem derült, a hatóságok azt hitték, hogy baleset történt. Csaknem két éve azonban a férfi elszólta magát.

A férfi az 1990-es években a feleségével és gyerekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idő során megromlott, az asszony inni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból, és eldöntötte, hogy megöli a feleségét, de a gyilkosságot balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik délelőtt a férfi a részeg feleségét a házuk udvarán található kúthoz vezette, és az asszonyt a kútba lökte. A kutat lefedte, és a segítségért kiáltó nőt sorsára hagyta. A férfi ezután csak másnap reggel hívta a tűzoltókat azzal, hogy a felesége kútba fulladt.

A halálesettel kapcsolatban akkor folytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg. A két évvel ezelőtt előkerült bizonyítékok viszont a férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúját alapozták meg.

A férfi ugyanis a második feleségét 2017 decemberében halálosan megfenyegette: őt is kútba dobja, mint az elsőt.

Az asszony feljelentést tett, a férfi pedig ezután a rendőrségnek beismerte az első asszony meggyilkolását.

A mostani ítélet nem jogerős, mert a védelem fellebbezett a döntés ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport