Elköltözött az orvosi ügyelet, majdnem elvérzett a férfi, aki láncfűrésszel vágta meg magát

2019.02.24. 17:42

Egy 35 éves taksonyi férfi láncfűrésszel sebesítette meg magát szombat reggel, a dunaharaszti rendőrök még időben elsősegélyt tudtak nyújtani, írta a police.hu.

A rendőröktől egy autós nő kért segítséget Dunaharaszti egyik utcájában. A kétségbeesett nő elmondta a rendőröknek, hogy autójában ül fia, akivel orvoshoz indult, mivel a fiú otthonában munkavégzés során megvágta a lábát egy láncfűrésszel. A sérült rengeteg vért veszített és egyre rosszabb állapotban volt, azonban a másik helyre költözött orvosi ügyeletet nem találták.

A rendőrök azonnal megkezdték a sérült állapotának felmérését, egyúttal értesítették a mentőszolgálatot is. A bajba jutott férfi ugyan eszméleténél volt, de arca és szája már elfehéredett, feltehetően a vérveszteségtől. A bokája felett lévő mély seb folyamatosan vérzett, a rendőrök erre steril gézlapokból nyomókötést tettek, a sérült láb térdhajlatába pedig szorítókötést helyeztek, csökkentve a további vérveszteséget.

A férfit óvatosan vízszintes helyzetbe fektették az ülésben és lábait kissé megemelték, melynek hatására arca és szája ismét rózsaszínűre váltott, pulzusa jól tapinthatóvá vált. A férfit a rendőrök ezek után átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték a sérültet további ellátása céljából.