Bírócsere miatt újra kell kezdeni Lagzi Lajcsi áramlopási ügyét

2019.03.02. 09:29

Elölről kezdik Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi 30 milliós áramlopási perét, mert az ügy eddigi bíráját máshova helyezték át, írja a Blikk. Az új bírónak meg kell ismerkednie a több tízezer oldalnyi irattal.

A bíróváltást az indokolta, hogy az eddig a büntetőügyet tárgyaló bírót az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. Az új bíró, dr. Vass László, a Budaörsi Járásbíróság büntető bírája – válaszolta a lap megkeresésére Gyimesi Kinga, a Budaörsi Járásbíróság szóvivője.

Galambos Lajost  áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Korábban 125 napot töltött rács mögött. A nyomozás  447 napig tartott, majd a bírósági tárgyalás rögtön 4 halasztással kezdődött.

2017 júniusában kezdődött volna a bírósági szakasz, de mivel a 11 vádlott közül néhányan távol maradtak, a kezdés fél évet tolódott. Ezután a bíróság indítványozott halasztást a lefoglalt bűnjelek rendezése miatt, majd a tavaly márciusi tárgyaláson a védőügyvédek kérvényezték az elnapolást, mert a hatóság csak 27 munkanapot adott nekik a 44 ezer oldalas vádirat tanulmányozására. A tavaly novemberi tárgyalás „a bíróság működésében felmerülő ok miatt” maradt el.

Eddig két érdemi tárgyalást tartottak. Az új bírónak most meg kell ismerkednie  a 12 ezer oldalas alapirattal és a 44 ezer oldalt kitevő lefoglalt iratokkal.Galambos Lajos ügyvédje szerint így 2022-re várható jogerős döntés, mivel újra meg kell hallgatni a tanúkat.