Tibeti hangtállal és gyertyával küzd az ellenzék ellen az abai polgármester

2019.03.07. 11:02 Módosítva: 2019.04.05. 13:45

Kossa Lajos, Aba város polgármestere a 2019. január 23-i testületi ülésen bejelentette, hogy ezentúl tibeti hangtál megkongatásával jelzik a testületi döntések megszületését, az ülések kezdetén pedig gyertyát gyújtanak az ártó szellemek és az ellenzéki negativitás ellen - írta meg az Átlátszó Országszerte

Az ülésen azt mondta, Paprikajancsi, Sunyi Róka és Páváskodó Pulyka nem zavarhatja meg az értelmes, érdemi testületi munkát, ezért van szükség a fényt jelképező gyertyára, ami segít a láthatatlan szellemiségeket eltüntetni a teremből. A hangtál pedig azért, hogy minden testületi döntést egy, a tálra mért gongütéssel ünnepeljenek meg. 

A helyi tévé által rögzített jelenetet a polgármester legnagyobb helyi ellenzékének számító Abai hírek Facebook-oldal tette közzé. Paprikajancsi és társai kilétére a kommentekből lehet következtetni, hogy a hét fős testület három képviselőjére célzott a polgármester.

A polgármester szerint ők hárman a gonoszok, szemben a Tiszta Lelkű Jókkal, azaz a három támogató képviselővel.

Kossa nemcsak a gyógyító fény és hang erejével akarta letörni a maradék ellenállást, négy üres széket is az asztalhoz húzott, és jelképesen leültette az asztalhoz segíteni Széll Kálmánt, Mahatma Gandhit, Martin Luther Kinget és a Dalai lámát is.

Szakrális királyok

A polgármesterről legutóbb akkor számoltunk be, amikor Attila a hunról nevezték el a helyi gimnáziumot. Akkor azt mondta,  "Atilla, Szent István és Mátyás, a három szakrális király olyan lelki, szellemi örökséget hagytak maguk után, olyan évszázadokon átsuhanó üzeneteket küldenek felénk, amelyek irányt mutatnak, megerősítenek és nemesítenek, a közösségünket pedig példaértékű tettekre sarkallják. Alkalmazkodni kell a változásokhoz, de lelkünkben nem szabad változnunk, kapaszkodnunk kell az ősi hagyományokhoz".  

Sikkasztási ügy

A G7 portál írta meg tavaly decemberben, hogy a vádak szerint a polgármester évekig dézsmálta az önkormányzati pénzeket, ezért felfüggesztett börtönbüntetést kért rá az ügyészség (a cikk korábbi verziójában tévesen azt állítottuk, hogy felfüggesztettet kapott, de az ügy még folyamatban van - a szerk.). A vád szerint fizetési és vásárlási előleg címkézéssel 2012 és 2016 között 83 alkalommal vett fel a település pénztárából kisebb-nagyobb összegeket, összesen több mint 10,7 millió forintot.

  

Városi sámán

A polgármester deklaráltan egyfajta város-sámánnak tartja magát, Abát pedig 2050-ig „az új világ egyik mindenoldalú jövőszigetévé” szeretné alakítani. Ennek részeként létrehoznák az Abai Közösségi Tudat Testületét, a Megértés Házát (a jelenlegi kultúrház helyett), a titokzatos célú Gyöngyvirág Abai Kutatási Központot, a Teremtés Háza Gazdasági Központot, a növények „Parlamentjét”, az Abai Öngyógyítás Házát, a Meditációs Kolostor és Lélekközpontot, egy gyógyfürdőt, valamint a települést alternatív energiával ellátó energiaparkot - írja az Átlátszó.

sámán

Kossa ezen kívül elhatározta a helyi virtuális szeretetpénz – az abai fABAtka – bevezetését is, a pályázati pénzek lehívását pedig nemes egyszerűséggel elnevezte Kék Óceán Gazdaságstratégiának.