Nevelője szerint nem szabadott volna kiengedni a javítóintézetből a szekszárdi gyerekgyilkost

2019.03.14. 07:33 Módosítva: 2019.03.14. 07:36
A budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet lakója volt korábban az a 19 éves fiú, aki a hétvégén Szekszárdon brutális kegyetlenséggel ölt meg egy hatéves kislányt. Közben kiderült, hogy felmerülhet a szexuális erőszak gyanúja is. A gyanúsítottat környezete notórius állatkínzónak ismerte.

Megölted a lányomat, ezért utánad megyek a börtönbe

– ilyen és ehhez hasonló dolgokat kiabált a fiatal gyilkosnak a bíróság előtt az az elkeseredett apa, akinek megölték a hatéves kislányát Szekszárdon múlt pénteken. A brutális gyilkosság nagyon felkavarta a környéken élők életét, írja a 24.hu.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nemcsak fokozott rendőri jelenlétet rendelt el a környéken a közrend fenntartása érdekében, de információnk szerint már ki is költöztették az egyik családot a közös udvarból, mert az utcában élők életveszélyesen megfenyegették a gyanúsított szeretteit.

A lap szerint felmerülhet a szexuális erőszak gyanúja az ügyben: a kislány nővére a helyi tévének azt mondta, hogy téglával verte agyon a húgát a gyilkos.

Le volt dobva a nadrágja, a kis bugyiját eldobta, tiszta vér volt mindene

– mondta.

A lap megkereste a Tolna Megyei Főügyészséget, hogy felmerült-e, hogy a kislányt szexuálisan is bántalmazták a gyilkosság előtt, ám azt a választ kapták, hogy ez még nem tisztázott.

A Bors szerint K. Dánielt notórius állatkínzónak ismerték, aki a legjámborabb kutyáknak, macskáknak sem kegyelmezett.

Már két nappal a gyilkosság előtt azt mondta, hogy meg fog ölni valakit. Ezekben a napokban több macskát is lefejezett 

mondta a Borsnak a szörnyűség után egy helybéli.

A 19 éves férfi környezetéből úgy értesültünk, korábban előfordult, hogy Dániel egy élő kutyát dobott a tűzbe csupán szórakozásból. Máskor pedig a kölykeivel fojtott meg egy macskát.

Korábban  a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben volt (IMEI), 2016-ban három évre a  Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére került, de onnan tavaly idő előtt kiengedték azt a 19 éves fiút, aki a hétvégén Szekszárdon brutális kegyetlenséggel ölt meg egy hatéves kislányt.

Rendőrök a gyilkosság helyszínén
Rendőrök a gyilkosság helyszínén
Fotó: Police.hu

K. Dániel korábbi nevelője az Atv.hu-nak azt mondta:  korábban is jelezték a vezetőség felé a fiúval kapcsolatos problémákat, akit nem szabadott volna hamarabb elengedni az intézetből.  Nagy-Bozsoky Lajos az Atv.hu-nak azt mondta: K.  Dániel teljesen magába zárkózó személyiség, aki gyakorlatilag egy „hároméves gyerek agyával rendelkezik”.

Amikor 2016-ban a budapesti  Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből hozzájuk helyezték, K. Dániel már akkor több mint egy tucat különböző gyógyszert szedett. A fiatalt 2017-ben a bíróság  cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte. 

A nevelő azt mondta: többször is jelezték az igazgatóság felé, hogy a fiút vissza kellene helyezni az IMEI-be, de végül ez nem történt meg.  A fiút jó magaviselete miatt tavaly szabadon engedték. Annál a családnál lakott, ahol a múlt hétvégén megölte a hatéves kislányt. 

Nagy-Bozsoky  Lajos, aki a debreceni  javítóintézet speciális csoportját vezeti, azt mondta: rendszerszintű problémák vannak. A  nevelési csoportok véleménye kevésbé számít, általában a vezetés dönti el, hogy egy fiatalt kiengednek-e vagy sem. Szavai szerint "általában a továbbgörgetés taktikája folyik, tehát a problémás gyerekek tovább görgetése, hiszen addig sem az intézetnek van vele problémája."

Nagy-Bozsoky azt is mondta: több, az említett fiatalemberhez hasonló kaliberű, tőlük szabadult fiatal járkál most is az utcákon. Szerinte bármennyire is furcsán hangozhat,  a javítóintézet arra való, hogy ezektől a fiataloktól megmentse a társadalmat.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport