A hős börtönőr rajtaütött a csavarhúzós rablón a Népligetnél

2019.03.18. 14:48
Bátorságból, emberségből példát mutatott Holopcev bv. zászlós, aki nem más, mint egy bv-s munkáltatási felügyelő. A bátor börtönőr egy idős férfit mentett meg a Vajda Péter utcánál az agresszív rablótól, adta hírül a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztálya.

Holopcev Tamás szolgálaton kívül a családjával autózott vasárnap délután, amikor arra lett figyelmes, hogy egy fiatal férfi megragad egy idős urat, és elkezdi ráncigálni a Vajda Péter utcában.

A hős bv-s azonnal kiugrott az autójából és odarohant a csavarhúzóval fenyegetőző támadóhoz, aki azt üvöltözte, bárkit nyakon szúr a csavarhúzójával.

 "A fiatal agresszív férfi – aki pénzt követelt az idős úrtól - a fegyőrt is megfenyegette, aki közölte vele, hogy büntetés-végrehajtási zászlós és hívja a rendőröket. A támadó ekkor úgy döntött, hogy elmenekül a helyszínről" - írja a BVOP közleménye.

Az elkövetőnek azonban nem volt szerencséje, mert a börtönőr élettársa a parkoló autóból fényképet készített róla és ennek köszönhetően a kiérkező rendőrök rövid időn belül elfogták, a rémült idős sértett pedig megköszönte a börtönőr segítségét.

Holopcev úrral a Bv. saját gyártású Youtube-műsorában, a Norina rabul ejt címűben interjú is készült, ami itt látható: