Élvezze ki a jó időt, hétfőn újabb lehűlés jön

D  VG20190228001
2019.03.23. 11:52

Gyönyörű, napsütéses hétvégénk lesz, szombaton 17-21, vasárnap 17-22 fok várható, és hajnalban sem lesz hidegebb mínusz 1 foknál. Érdemes kihasználni a kirándulóidőt, és sétálni egyet a szabadban, mert az előrejelzések szerint hétfőn újabb hidegfront érkezik, és

keddre majdnem 10 fokot esik vissza a nappali hőmérséklet.

De nézzük sorjában:

  • hétfőn hajnalban 1-7 fokra ébredünk, majd feltámadó északnyugati széllel, szórványos esővel, záporokkal hidegfront érkezik, főként a délnyugati országrészben kell számítani kiadósabb csapadékra. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, napközben 12-18 fok várható.
  • Kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és napközben gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Inkább csak a keleti területeken fordulhat elő néhol záporeső. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.
  • Szerdán hajnalban mínusz 2 - plusz 3 fok lesz, majd a felhők mögül az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. Napközben már csak 7-11 fok valószínű.

(Borítókép: Lányok ülnek a stégen a tavaszias melegben a nagykanizsai csónakázótónál 2019. február 28-án. Fotó: Varga György / MTI)