Húsz év fegyházbüntetést kérnek a férfira, aki szökés közben megfojtotta élettársát

2019.03.26. 09:36

Emberölés és fogolyszökés miatt vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát - közölte a főügyészség vezetője az MTI-vel.

A vádirat lényege szerint a férfi csalásért és lopásért 2018. február 1-jétől töltötte több mint hároméves börtönbüntetését, június 14-én kapott kétnapos eltávozást kapott azért, hogy beteg édesapját meglátogathassa.

A férfi úgy döntött, hogy nem folytatja a börtönbüntetését, hanem inkább külföldre szökik. Ezt megbeszélte élettársával is. Június 16-án délelőtt a vádlott és a nő a Nagyecsed melletti erdőbe ment, ahol vitatkozni kezdtek, mert a nő meggondolta magát: már nem akart külföldre szökni, és azt kérte a férfitől, hogy menjen vissza a börtönbe.

A vádlott dühös lett, és egy - övként használt - cipőfűzővel megfojtotta élettársát. Tette után a férfi a szomszéd faluban rejtőzött el, de a rendőrök másnap délelőtt egy lakatlan házban megtaláltak.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből.

Megjegyezte, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és azt a bíróság elfogadja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport