Sokan féltek a faluban a pándi gyilkostól

2019.03.27. 09:03

Újabb részleteket tudott meg a Blikk a pénteken éjszaka Pándon történt gyilkosságról, melyben egy 24 éves férfi kibontotta egy közeli szomszédja házának tetejét, majd bemászott a házba, és egy lapátnyéllel súlyosan bántalmazta az ott lakó 88 éves férfit és annak élettársát, egy 52 éves nőt, majd a két embert sorsára hagyva távozott. Az idős férfi másnap a kórházba szállítása után meghalt.

Az elkövető a lap információi szerint 2013 óta gondnokság alatt áll, mivel mentálisan sérült. A faluban sokan féltek tőle, mert ha ivott, erőszakossá vált. Feltehetően péntek éjszaka is ez történhetett, amikor betört a 88 éves férfi házába. Az idős férfi fejét olyan erővel ütötte, hogy eltört a kezében a lapátnyél, majd levágta áldozata fülét. Ezután bántalmazta a férfi élettársát is, majd megpróbálta megerőszakolni, de a nő rendőrért kezdett kiabálni, ezért a férfi elmenekült.

N3448426
Fotó: Police.hu

A 24 éves férfinek senkije sem volt, az áldozat és élettársa többször segített neki, enni adtak neki, de amikor lopott tőlük, feljelentést tettek ellene. Az elkövető ezt akarhatta megbosszulni.

A lapnak nyilatkozott az áldozat élettársa is, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Mint mondta, hiába kérte a férfit, hogy hagyja abba a bántalmazást, nem állt le, a nő úgy érezte, őt is meg fogja ölni.

A 24 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték, mivel aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Mivel a bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, fennáll a veszély a férfi szökésére - írta kedden közleményében a Pest Megyei Főügyészség. 

A Főügyészséget megkérdeztük, hogy mennyiben helytállóak a Blikk értesülései a férfi mentális állapotáról, a nemi erőszak kísérletéről, illetve, hogy ez mennyiben befolyásolhatja az eljárást. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 10.15-kor: A Pest Megyei Főügyészség válasza szerint

A minősített emberölés bűntettével gyanúsított férfi beszámítási képességének megítélése szakértői kérdés, ezért a gyanúsított szakértői vizsgálata folyamatban van. A bűnügy további részleteit érintő kérdésére a nyomozás érdekeire figyelemmel jelenleg nem adható válasz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport