Csavarhúzóval próbált kirabolni egy 94 éves asszonyt egy fiatal férfi

2019.03.27. 08:57

Hét év börtönt kér az ügyészség egy balatonszabadi férfira, aki még februárban megpróbált kirabolni egy 94 éves asszonyt Zamárdiban. A Siófoki Járási Ügyészség közleménye szerint a 22 éves férfi feszítővassal, csavarhúzóval és munkáskesztyűvel felszerelkezve a családi házhoz biciklizett, felfeszítette a földszinti ablakot, mielőtt azonban az értékek felkutatásába kezdhetett volna, szembetalálta magát az idős asszonnyal. A férfi először erőteljesen megragadta, majd a csavarhúzót a torkának szorítva követelt pénzt az idős nőtől, aki ekkor segítségért kezdett kiabálni. A vádlott ezután a ruhájánál és a kezénél fogva az emelet felé kezdte vonszolni a nőt, aki azonban kitartóan ellenállt, és kiabált, ezért inkább elmenekült.

Az idős nő kiáltásait a szomszédok meghallották, és üldözőbe vették, az előbb biciklivel, majd futva menekülő férfit, és a rendőrök érkezéséig feltartóztatták.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérletével vádolja.