Tarlós reagált Karácsony vitára hívására: Ilyen butaságot nem csinálok

DSC 3496
2019.03.29. 09:53

Vitatkozni szeretne polgármester úr. Ő lepődne meg a legjobban, hogy ha én fölvenném a kesztyűt, azt hiszem. Nyilván biztosan tudja, hogy ilyen butaságot nem csinálok

- mondta Tarlós István az EchoTv-ben, miután megkapta a kérdést, hogy mit reagál arra, hogy Karácsony Gergely kihívta egy nyilvános vitára, mint főpolgármester-jelölt.

Tarlós azt is hozzátette, hogy nincs is miről vitatkozni, mivel tízezrek látták, hogy mit mondott Karácsony a tévében, illetve ő a zuglói városházától kapott papírokból dolgozik, azokban pedig feketén-fehéren benne van, hogy több százmilliós veszteséget hozott össze a zuglói kerületvezetés. Hozzátette, hogy Karácsony nem tudja megválogatni a szavait, láthatóan izgul, hiszen sikerült neki a saját pártját, illetve azt a pártot, ami őt támogatja, mutyizással vádolni

Majd duzzog, könnyezve panaszkodik, hogy jajj, nagymamuska, a Tarlós verekszik. Én csak tényeket mondtam el.

Tarlós szerint az is nonszensz, hogy azt mondja Karácsony, hogy akkora MSZP-Fidesz-mutyi volt a parkolási biznisz a kerületében, hogy kénytelen volt aláírni a szerződéseket. Hiszen miért lett volna kénytelen, polgármesterként vétózhatott volna, vagy ellene szavazhatott volna, ahelyett, hogy lehajtott fejjel tartózkodik, mondta Tarlós.

Tarlós szerint az, amit Karácsony az utóbbi napokban művelt, kommunikált megkérdőjelezi, nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is.

Frissítés: Karácsony közleményben reagált. Azt írta, "Nyilvános vitára hívtam Önt, amire úgy válaszolt: vitatkozni butaság. Igazi fideszes tempó ez, főpolgármester úr. Tényleg nagyon mást gondolunk politikáról, városvezetéséről és stílusról is. Én a vitákban hiszek, vagyis az érvekben a vádaskodások helyett, a tényekben a hazugságok helyett. A nyílt, érvelő, tényszerű vitától való menekülést gyávaságnak tartom."

Emellett azt kéri Tarlóstól, hogy jövő hét végéig "hozza nyilvánosságra a kerületek által Önnek szolgáltatott parkolási adatokat, számokat, tényeket. Ha ezt nem teszi meg, pert indítunk a nyilvánosság érdekében."

(Borítókép: Tarlós István. Fotó: Bődey János / Index)