Egy kicsit elromlik az idő a jövő hétre

2019.03.31. 10:50

A vasárnapi felhőtlen ég és meleg után egy kicsit visszavesz a tavasz, a hétfőn feltámadó északi-északkeleti széllel hidegfront érkezik – áll az Időkép előrejelzésében. Az esőt ekkor még jó eséllyel megússzuk, gyenge zápor csak kis eséllyel északnyugaton alakulhat ki. A hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, csupán pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Délen marad a 20 fok körüli meleg, és máshol is 14-15 fok feletti maximumokat mérhetünk.

Kedden csapadékmentes, túlnyomóan napos időre számíthatunk élénk, erős keleties széllel. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, de  hajnalban az északkeleti tájakon gyenge fagy is előfordulhat.

Szerdán keleten sütni fog a nap, de nyugaton felhősebb lesz az ég, elvétve gyenge záporok alakulhatnak ki, a met.hu szerint főleg a Dunántúlon. Közben országszerte feltámad a délkeleti szél, napközben maximum 15-19 fokig melegszik a levegő. Az előrejelzés szerint csütörtökön is marad a felhős és szeles idő, a Dunántúlon eshet is, másutt maximum szórványosan.