Havi bruttó 700 ezret kap az MTVA volt kommunikációs vezetője a Szegedi Egyetemtől

BJASZ20180321053
2019.04.01. 15:21

2018 végétől, megbízási szerződéses jogviszonyban áll a Szegedi Tudományegyetemmel Kobza Miklós, aki Orbán fotósaként, illetve a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőjeként kezdte, majd az MTVA kommunikációs igazgatóságáig jutott, ahol két évet töltött el. A tisztség megszűnése után újságíróként szerepelt különböző kormánypárti oldalakon, tévében. 

Szeged.hu kérte ki az egyetemtől a részleteket, a választ itt egyben is elolvashatják. Kobza havi bruttó 700 ezer forintot kap azért, hogy szervezze az egyetem országos sajtómegjelenéseit, építse az egyetem imázsát, segítsen a hallgató toborzás folyamatában, vette észre a 444.hu.

Arról a Magyar Narancs írt hosszú cikket novemberben, ki mindenkit küld a Fidesz Szegedre, a városba, ahol sehogy nem sikerül összehozni egy olyan erős helyi Fideszt, vagy kiállítani egy olyan jelöltet, aki meg tudná verni a szocialista Botka Lászlót, aki 17 éve vezeti a várost.

"Információink szerint lerendelték Szegedre a Fidesz egy másik kipróbált kommunikátorát is. A szegedi stratégián dolgozik Kobza Miklós, aki a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozik szerkesztette Orbán Viktor Facebook-oldalát, egy ideig a kormányfő fotósa is volt, majd két évig volt a közmédia, az MTVA sajtófőnöke" - írta a lap.

A szegedi egyetemi szerződés kapcsán mi is rákérdeztünk erre Kobzánál, aki a következő választ adta:

Kapcsolatban vagyok a helyi fideszesekkel, akik győztes várost akarnak faragni Szegedből, amelyik nem kimarad az országos, gazdasági-ipari fejlődésből, hanem egyik résztvevője, motorja annak. Szeged ugyanis bár gyönyörű város, adottságaihoz mérten elképesztően alul teljesít. 2010 óta számtalan vidéki város előzte be Szegedet gazdasági teljesítményben. Hiba lenne, ha Szeged továbbra is kimaradna a Szombathely-Győr-Veszprém-Budaörs-Hatvan-Gyöngyös-Miskolc-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen ipari tengelyből és fejlődésből. Annak elérését támogatom, hogy Szeged az Egyetem szellemi vezetésével visszakerüljön az ország és a Délvidék térképére mint regionális főváros. Ez a szerepvállalásom lényege.