Pénteken elindul a Fidesz EP-kampánya

2019.04.02. 22:27 Módosítva: 2019.04.02. 22:30

Hétvégén elindul az európai parlamenti választásokat megelőző, 50 napig tartó kampány, az RTL Klub Híradója ezzel kapcsolatban kereste meg a pártokat.

Így végre kiderült, hogy mi lesz a Fidesz kampánytémája, Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója elárulta, az ország megvédéséről fognak beszélni, a fő téma a bevándorlás lesz. A Fidesz óriásplakátokon fog üzenni a választóknak, ahogy eddig is tette, a különbség az lesz, hogy most a kormánypárt neve lesz a plakáton, nem a kormányé.

Az MSZP-Párbeszéd közös listája a "Haza, szeretet, Európa" szlogennel hirdeti magát, amit Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő annyival egészített ki a Híradónak, hogy a fő kérdés a választáson az, hogy

Európa vagy Orbánisztán?

Egyébként ehhez hasonló a Jobbik szlogenje is:

Unió vagy Szovjetunió?

Az 5 százalékos bejutási küszöb alá mért LMP környezetvédelmi témákat ígért, a zöld ügyekről a közösségi médiában és az országjárás során fognak beszélni, mivel óriásplakátra nem lesz pénzük, ahogy egyébként a Fideszen és az MSZP-n kívül egyik pártnak sem.

A szintén 5 százalék körüli eredményre számító Momentum az uniós pénzek pazarlásáról és ellopásáról fog beszélni, a DK pedig az Európai Egyesült Államok eszméjével igyekszik megszólítani a választókat.