Börtönben marad a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi

2019.04.11. 16:26

Meghosszabbították a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását, közölte a Fővárosi Törvényszék. A Budai Központi Kerületi Bíróság végzése szerint a letartóztatás az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb 2019. június 7-ig tart.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. szeptember 25-én este Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen egy futó nőt "szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával megölte", majd kifosztotta. A férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A hatóságok hozzáteszik, hogy a gyanúsított 2013. október 25-től folyamatosan fogvatartásban van. Letartóztatását legutóbb a Budai Központi Kerületi Bíróság végzéssel hosszabbította meg 2019. április 7-ig. 

"Figyelemmel a gyanúsított aggályos személyi körülményeire, életvitelére, valamint a terhére  rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetés nagyságára, változatlanul megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóság számára elérhetetlenné válna. Az indokolás szerint megállapítható továbbá az is, hogy korábbi elítélései nem tartották vissza a gyanú szerinti, majd azt követően újabb bűncselekmény elkövetésétől, így esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye is."