Czeglédy Csaba felkerült a DK EP-listájára

2019.04.11. 09:13

Mióta Czeglédy Csaba kiszabadult a házi őrizetből, ismét fellendülni látszik a politikai karrierje. Március elején bejelentette, hogy ősszel indulni készül az önkormányzati választáson, csütörtökön pedig a DK jelentette be, hogy felvették őt a párt EP-listájának

szimbolikus, utolsó helyére.

A párt közleménye szerint

a Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős. Egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért.

A DK részéről ez valóban csak egy szimbolikus gesztus, ugyanis a közvélemény-kutatások szerint 1 helyet szerezhetnek meg a május 26-ai EP-választáson. A párt listavezetője Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége.

A baloldali politikus, Czeglédy Csaba és húsz társa ellen február elején emeltek vádatA vádirat szerint Czeglédy mint a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője 2011-től kezdve egy olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségének csökkentése általános forgalmi adó adónemben, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.