Két és fél hónappal eltolták M. Richárd tárgyalását a szíve miatt

2019.04.12. 17:02 Módosítva: 2019.04.12. 18:50

Több mint két és fél hónappal elhalasztották M. Richárd hétfői tárgyalást – írja a 24.hu

A Dózsa György úti baleset egyik vádlottjának hétfőn reggel lett volna a tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, de a bíróság július ötödikére halasztotta a tárgyalást.

A szívműtéten áteső férfi ügyvédje, Wagner Ádám azt mondta a  portálnak, hogy ügyfele egészségi állapota és a rehabilitációja nem teszi lehetővé, hogy ott legyen a hétfői tárgyaláson.

Ezt megerősítette a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya:

A büntetőügyben a PKKB az április 15-re kitűzött tárgyalást hivatalból elhalasztotta, mivel az I. rendű vádlott gyógykezelését végző kórház tájékoztatása szerint a vádlott rehabilitációja még folyamatban van. A bíró a következő tárgyalás napját a rehabilitáció várható időtartamát és az általa tárgyalt más ügyek tárgyalási határnapjait figyelembe véve tűzte ki.

A cikk megjegyzi, hogy július 16-tól augusztus végéig nyári ítélkezési szünet lesz a bíróságokon, ezért az elsőfokú ítélet nem várható túl hamar.

Egyébként már szabadlábon védekezhet M. Richárd, a Dózsa György úti gázolás vádlottja, akit nemrég szívműtétje miatt engedtek ki a letartóztatásból. A férfi azután került előzetesbe, majd házi őrizetbe, hogy 2017 májusában a Dózsa György úton összeütközött Mercedese egy Citroënnel, a baleset következtében pedig két ember életét vesztette.