Nulla kreativitás szorult a cigicsempészekbe

2019.04.15. 09:15

A cigarettacsempészek még mindig a régi módszerekkel dolgoznak, ami megkönnyíti a pénzügyőrök dolgát. A NAV Facebook-oldalán tette közzé, hogy az elmúlt héten több, régi trükköt alkalmazó csempészt buktattak le. 

A képek tanúsága szerint a csempészszakma egy helyben topog.

A cigicsempészekről állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy hosszú évek óta ismert módszerekkel dolgoznak, és a jelek szerint nem fordítanak kellő figyelmet a kutatás-fejlesztésre. Ha esetleg vannak is eszmecserék, szakmai továbbképzések, esetleg illegális workshopok, ezek eredménye nem látszik a munkájukban.  

„Még mindig előfordulnak régi rejtési trükkel próbálkozó cigarettacsempészek a határon. Szinte minden határátkelőhelyen próbálkoznak régi, munkatársaink által jól ismert és folyamatosan ellenőrzött csempészmódszerekkel. Az autók ellenőrzésekor a pénzügyőrök az első ülésekben, az ülések előtti taposólemezek alatt, kárpit alatt, valamint mikrobuszoknál a padlóban kialakított rejtekhelyeken mintegy 1 900 doboz, 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak az ukrán határszakaszon egy hét leforgása alatt” – írja a NAV.