A villámhárítón próbáltak menekülni üldözőik elől Miskolcon

2019.04.23. 12:37

Megtámadott egy 13 fős társaság öt embert 2017 novemberében Miskolcon. Az áldozatok az összeszólalkozás után megpróbáltak elmenekülni a bevásárlóközpontból, de követték őket. Az egyik férfi futás közben megbotlott, így üldözői utolérték és négyen elkezdték rugdosni, az arcát ütni. 

A három férfi és a nő se sokáig jutott, egy társasház mögötti parkolóban zsákutcába értek, ahol felmásztak a ház falából kiálló villámhárítón. Egyiküknek már nem sikerült feljutnia, a támadók megfogták, földre térdeltették, és többször is ököllel megütötték, fejbe rúgták. 

„Pénzt vagy életet, különben meghaltok!” - kiabálták a villámhárítón csimpaszkodóknak és kövekkel, fadarabokkal dobálták őket. Hármuknak együtt volt 1160 forintjuk, ezt lehajították az üldözőknek. Végül úgy menekültek meg, hogy a társasház egyik lakója felfigyelt a kiabálásra és értesítette a rendőrséget. 

A Miskolci Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás és garázdaság bűntette miatt emelt vádat, a vádlottak között négy fiatalkorú is van.